Wat Moeiteloos gaat dat blijft en geeft voldoening!

Helga Smit
Life Care Coaching
Website: www.lifecarecoaching.nl
Email: info@lifecarecoaching.nl
Tel.nr.: +31 20 6381663
+31 6 39364256
KvKnr.: 56930755
Adres: C.v.Eesterenlaan 126
1019 JL  Amsterdam


Ik ben Helga Smit (1964), geboren in IJmuiden, getogen in Santpoort en nu woonachtig in Amsterdam. Net zoals bij iedereen op een zekere leeftijd, heb ik in mijn leven de bekende ups en downs meegemaakt, zoals een scheiding en het verlies van een baan. Hierdoor heb ik ervaren dat het leven soms een andere wending kan nemen dan je van te voren had bedacht. De tegenslagen die ik in mijn leven heb overwonnen, hebben mijn leven uiteindelijk verrijkt. Het belangrijkste dat ik de afgelopen jaren heb ik geleerd: genieten van de mooie dingen die je tegenkomt in het leven en laat alles dat je negatief beïnvloedt los. Hierdoor ben ik makkelijker in het leven komen te staan. Het gaat nu vanzelf...., moeiteloos!

Aanbod

Als coach, help ik klanten de overgang te maken van Overleven naar Moeiteloos Leven en ben gericht op het eindresultaat. De “Co Active Coaching” werkwijze is de inspirerende basis. Bij Co-Active Coaching ligt de focus niet op de problemen, maar veel meer op de oplossingen. Het uitgangspunt is dat mensen van nature creatief en vindingrijk zijn. Mijn taak als coach is heel goed te luisteren, vragen te stellen en te "empoweren".

De coaching richt zich op de hele persoon. Op alle onderdelen van iemands leven, carrière, gezondheid, familie, financiën, vrije tijd, staan in verbinding met elkaar.

De Fxcare methodiek die ik naast de co-active coaching toepas, sluit hier mooi op aan; lichaam en geest staan namelijk ook niet los van elkaar. Deze methodiek maakt een combinatie van mentale coaching met fysieke oefeningen (kickboksen). Het is een krachtige coachingstechniek (3 coachingssessies), die uitermate geschikt is voor mensen die niet alleen willen praten maar ook met hun lichaam bezig willen zijn.

Wat levert het op?

Ik kan je begeleiden van een staat van verdediging naar een staat van groei. Uitgaande van:
  • jouw capaciteiten en talenten
  • Toewerken naar positieve gedachte
  • Levend in het hier en nu en gericht op de toekomst
  • De werkelijkheid als uitgangspunt
  • JIJ bent uniek en mag er zijn!

Specifieke expertise

Mensen die zich een buitenstaander voelen in de (Nederlandse) samenleving. Ik bied ondersteuning bij het proces om een volwaardige plek te creƫren en trots te zijn op wie je bent. Het gevoel van eigenwaarde wordt vergroot waardoor de stap naar werk of opleiding makkelijker wordt gemaakt, individueel maar ook in groepsverband. Ik coach migrantengroepen en geef voorlichtingen en trainingen op maat. Mijn taak is om luisteren, vragen te stellen en te empoweren. Ik haal de sterke kanten naar voren en laat je gebruik maken van jouw positieve kanten. Jij bent uniek.
Ik maak een combinatie van praten en fysieke oefeningen (kickboksen). Deze methode is uitermate geschikt voor mensen die niet alleen willen praten maar ook met hun lichaam willen bezig zijn.

Mijn achtergrond

Sinds 1991 ben ik werkzaam in het welzijnswerk. Gestart als peuterleidster, daarna coƶrdinator van een spel- en leerproject geweest en op dit moment doe ik invalwerk en ben oudercontactmedewerker op de voorscholen. Ook heb ik in 2007, stichting MaTimBa opgezet met als doel de leefomstandigheden van kinderen in Mali te verbeteren.
De afgelopen heb ik naast mijn vaste baan diverse mensen gecoacht en in 2016 nog een opleiding gevolgd bij Fcare. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende kickboksoefeningen geleerd waardoor je een confrontatie met jezelf aangaat.

Kernwaarden

  • Humor
  • Openheid
  • Vertrouwen
  • Respect